Søk

Du er her:

Nyheter

Kontakt oss for transport!


Telefon: +47 23 69 69 50

autosped@autosped.no

Alternativ beregning ved visning etter 25. november 2019

Statens Vegvesen og Skatteetaten har gjort endringer i Autosys og Autoreg, og i betalingsløsning hos Skatteetatens websider.

Den viktigste endringen for Autosped og våre kunders del, er ny løsning i forhold til alternativ beregning av engangsavgift. For flere av våre kunder som har tollkreditt for engangsavgift rapporterer vi inn alternativ beregning ved visning, ved hjelp av stempel på tollkort. Dette vil ikke være mulig etter 25. november.

Fra 25. november må alternativ beregning velges i Skatteetatens betalingsløsning – og ikke via Statens Vegvesen. Vegvesenet har lagt ut et webinar om ny løsning. De skriver også på sine websider dette ift webinaret, som er viktig å merke seg:

Vi har en del enkeltvedtak liggende med alternativ beregning. Hvis disse bilene selges etter 25/11 har jeg forstått det riktig da at jeg må inn på skatteetaten da å søke om alternativ beregning? Skal dette gjøres samtidig som man reg bilen eller kan man søke om dette i forkant.

SVAR: Ja, når kjøretøyet er godkjent med alternativ beregning og registrering av kjøretøyet gjennomføres etter 25. november må du også legge inn valg om alternativ beregning i skatteetatens løsning. Dette må gjøres før du fullfører registreringen.

 

Se gjerne webinaret her:

https://www.vegvesen.no/fag/trafikk/for-forhandlere/veiledning-autosys/webinar